Grafika Asus GeForce GTX Titan postavila četiri svetska rekorda u 3DMarku

28. 10. 2013 | uredio | hardware

Oct

Grafička kartica čija je osnova tehnologija za superkompjutere Nvidia Kepler, pokazala je svu svoju snagu u paru sa matičnom pločom ROG Rampage IV Extreme

Asus je objavio da je grafička kartica GeForce GTX Titan postavila četiri nova svetska rekorda u 3DMarku pod supervizorskom palicom dva čuvena ROG eksperta za overkloking, Andre Yang i Shamino. Asus GeForce GTX Titan je trenutno najmoćnija grafička kartica sa jednim grafičkim procesorom dostupna na tržistu, što je i dokazala rušenjem dosadašnjih rekorda u benchmark programu 3DMark11 sa 36658 markova u konfiguraciji “Entry” podešavanja, 37263 markova u konfiguraciji “Performance” podešavanja, i 22076 markova u “Extreme” konfiguraciji. Takođe, postavljen je i svetski rekord od 21818 markova u 3DMark Fire Strike – najnoviji i najzahtevniji benčmark koji je napravio Futuremark.

Picture2

Novi svetski rekordi
Andre Yang, ekspert za overkloking iz ROG tima, postavio je nove rekorde u 3DMark11 uz pomoć grafika Asus GeForce GTX Titan u četvorosmernoj Nvidia SLI konfiguraciji, hlađenih tečnim azotom, sa matičnom pločom ROG Rampage IV Extreme i procesorom Intel Core i7-3970X. Dodatne informacije o ovim svetskim rekordima i korišćenoj konfiguraciji možete pronaći na adresi:http://www.3dmark.com/hall-of-fame/
3DMark Fire Strike svetski rekord postigli su Andre Yang i njegov kolega iz ROG tima, poznati overkloker Shamino, koristeći dve Asus GeForce GTX Titan kartice u Nvidia SLI. Za ovaj rezultat takođe je korišćena ploča ROG Rampage IV Extreme i procesor Intel Core i7-3970X.
Asus GeForce GTX Titan ima dva slota sa grafičkim procesorom Nvidia Kepler koji je je do sada uglavnom bio rezervisan za upotrebu u superkompjuterima. Sadrži 2688 CUDA jezgra i 384-bitni memorijski interfejs za 6 GB GDDR5 video memorije koje je klokovana na 6000 MHz. Grafika Asus GeForce GTX Titan je kompatibilna sa DirectX 11.1 što omogućava da lako pokreće najnovije računarske igre u rezoliciji 2560 x 1600 i višoj.

Dostupnost i cena
Grafička kartica Asus GeForce GTX Titan je trenutno dostupna širom sveta po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 999 dolara. Cena i dostupnost proizvoda mogu varirati u zavisnosti od lokacije. Za više informacija kontaktirajte vašeg lokalnog Asus-ovog predstavnika.