Stiže Moto X – ali ne i kod nas

18. 11. 2013 | uredio | hardware

Nov

Google- ova kompanija Motorola predstavlja Moto X. Ovaj smartfon srednje klase možemo vizuelno da prilagodimo našem ukusu. Međutim, Moto X se, nažalaost, neće pojaviti na evropskom tržištu.

Moto X je prvi novi uređaj otkako je Google preuzeo Motorolu. Već tokom proteklih nekoliko nedelja na internetu su se pojavljivale vesti koje opisuju funkcije Moto X – a. Stoga prilikom njegove prezentacije nije bilo velikih iznenađenja. Jedna je informacija na kraju ipak izazvala čuđenje: Motorola neće prodavati Moto X na evropskom tržištu. Hajde da vidimo koliko dugo će ljudi ovde još pamtiti taj brend.

Kome se kako sviđa: prednji i poleđinski delovi kućišta u raznim bojama

Telefon je zasnovan na Androidu 4.2.2 u najčistijem obliku. tehnička oprema je u rangu gornje srednje klase. Moto X ima Snapdragon Dual-Core procesor od 1,7 GHz, 2 GB RAM memorije, 16 GB fleš memorije. Zanimljivo je što se na prednjoj strani ne nalazi čak nijedan mehanički taster. Njegova baterija od 220 mAh navodno će omogućavati razgovore u trajanju od 24 sata. Kamera od 10 megapiksela, tako kažu, praviće i u mraku odlične fotografije sa snažnim kontrastom i imaće funkciju pravljenja brzog niza snimaka. Da ne postane dosadno, postaraće se šarena rezervna kućišta. Dve boje (crna i bela) trenutno stoje na raspolaganju za prednji deo, a 18 boja za poleđinu. Delovi kućišta će, u skladu sa željama kupaca, biti sastavljen i u Fort Vortu u Teksasu. U četvrtom kvartalu ponuda će biti obogaćena drvenom poleđinom. Motorola je već uoči konferencije za štampu najavila da joj je jedan od težišta mogućnost da korisnici prilagode izgled svom ukusu.

MotoX-10

Veliki broj senzora obezbeđuje udobnost rukovanja

Još jedna karakteristika Moto X – a je čitav niz dodatnih senzora čija je svrha da olakšaju rukovanje. Tako, na primer, postoji funkcija pod nazivom Always Listening, koja može da se aktivira lozinkom „OK Google Now“. Potom je smartfon bez dodatnog dodira odmah spreman za komande i pitanja. Prilikom upotrebe, mobilni dodtnoa uči i kasnije reaguje isključivo na vlasnikov glas. Kameru Moto X-a možemo da aktiviramo blagim okretom uređaja. Dodatnu udobnost obećava i ACtive Display, koji u modusu zaključanog ekrana prikazuje spisak svih pristiglih mejlova čim dodirnemo telefon nakon dužeg vremena neaktivnosti . Kako bi podstakao prodaju, Google želi da uloži više od 500 miliona dolara u reklamu. Ne bi bilo loše ni da ga ubace na evropsko tržište…