IPTV kroz galeriju snova

16. 10. 2013 | uredio | hardware

Oct

TeleGroup jedan od vodećih ICT solution provajdera u regionu napravio je tehnološki iskorak u segmentu rešenja za multimedijalne servise. Kroz strateška partnerstva s kompanijama Arris (eks Motorola Mobility) Triple Play i Divitel, servis provajderima pruža mogućnost da svojim krajnjim korisnicima ponude najsavremenije multiscreen servise kao što su IPTV, Time Shift TV, nPVR, PVR, VoD preko managed mreže ili putem Internet striminga tzv. OTT. Ova rešenja su u odnosu na trenutnu ponudu regionalnih servis provajdera dokazano tehnološki iskorak, jer krajnjim korisnicima omogućavaju upravljanje i konzumiranje multimedijalnih sadržaja na svim uređajima, od pametnih telefona, tableta, preko LCD ekrana, PC i laptop računara uz vrhunski ugođaj i dodatne servise koje nudi multiscreen okruženje.
Zamislite da sedite kod kuće i gledate na TV ekranu najnoviji holivudski film, a u isto vreme na vašem pametnom telefonu pretražujete ostale TV kanale i vidite da se upravo emituje vaša omiljena fudbalska utakmica. Više nema dileme šta ćete gledati, jer vam multiscreen okruženje omogućava da preko pametnog telefona aktivirate snimanje filma, a utakmicu prebacite na veliki TV ekran, jednostavno i lako s daljinskim upravljačem s mnogo opcija. Sve ove multiscreen funkcionalnosti servis provajderi sada mogu da isporuče krajnjim korisnicima implementacijom Arris DreamGallery platforme, koja snove krajnjih korisnika pretvara u stvarnost, a istovremeno servis provajderima obezbeđuje konkuretnost na tržištu i razvoj poslovanja. Reč je o dokazanom rešenju koje na svetskom tržištu uspešno primenjuju giganti kakav je na primer Verizon. DreamGallery platforma je odskora u ponudi kompanije TeleGroup i jedno ovakvo rešenje će uskoro zaživeti u regionu, pa očekujemo da će se o tome puno pričati.

DreamGallery-s

Pored Arris DreamGallery rešenja, TeleGroup je za manje servis provajdere, hotelijere i druge poslovne korisnike pripremio i multimedijalna rešenja proizvođača Triple Play, kao što su IPTV, VoD i Digital Signage. Ona obezbeđuju savremen način poslovanja bilo da je reč o konzumiranju televizijskog ili nekog drugog multimedijalnog sadržaja ili o modernom načinu promocije vlastitih usluga kroz Digital Signage rešenje. Uzmimo, na primer, hotele. Povezivanjem poslovnog sistema hotela i IPTV platforme, gost može da, preko TV ekrana ili nekog drugog uređaja, rezerviše termin u spa centru, proveri red letenja, rezerviše avionsku kartu i na kraju krajeva, brže se odjavi iz hotela.