Zakrivljeni UHDTV

23. 06. 2014 | uredio | hardware

Jun

Kompanija Samsung electronics organizovala je dvodnevnu konferenciju „Samsung Adriatic Forum“, na kojoj je premijerno na srpskom tržištu predstavljen zakrivljeni televizor. Na Forumu su bili izloženi i brojni najnoviji uređaji u svim kategorijama – kompletan portfolio AV uređaja za 2014. godinu, poslednja generacija štampača sa podrškom za NFC bežično povezivanje, monitori i ekrani velikih formata, najnovija linija smart telefona, tableta i kamera, ali i ekskluzivni pametni kućni uređaji, mašine za pranje veša, frižideri i klime.
„Samsung Adriatic Forum je naš način da pokažemo svoju predanost korisnicima, koja se najbolje ogleda u stvaranju uređaja koji podupiru kreativnost i poslovnu efikasnost. Forum organizujemo po ugledu na druge svetski poznate forume jer žalimo da i Srbiji zainteresovane partnere i korisnike upoznamo sa našim najnovijim proizvodima dostupnim na tržištu. Ovakvi događaji su prilika da na jednom mestu pokažemo tehnološki inovativne uređaje, kreirane sa ciljem da svim korisnicima olakšaju svakodnevni život i komunokaciju“, rakao je Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung.
Posebnu pažnju privukli su novi zakrivljeni Ultra HD i Full HD televizori, oznaka HU8500 i H8000, kao i nova serija Full HD LED televizora, audio sistem i Blue-Ray plejera. Samsung zakrivljeni televizori imaju bioskopski odnos prikaza slike i značajno unapređuju iskustvo gledanja zahvaljujući široj i dubljoj slici od „ravnih“ TV uređaja ekvivalentne dijagonale. Novi Ultra HD uređaji sa rezolucijom četiri puta većom od Full HD-a, pružaju vrhunski, kristalno čist kavalitet slike nezavisno od izvora emitovanja, zahvaljujući UHD Upscaling funkciji. Samsungova tehnologija konvertuje Full HD, HD i lošije rezolucije signala u gotov UHD kvalitet što dovodi do jasnih detalja 4k rezolucije.

samsung-hu8500

Takođe na forumu su bili izloženi i najnoviji proizvodi iz sfere telekomunikacije – pametni telefon Galaxy S5, odnedavno dostupan u prodaji u Srbiji, kao i Gear Fit i Gear 2. Veliku pažnju privukli su Galaxy NotePro i TabPro, kao i poslednja serija tableta Tab 4, veličine ekrana 8 inča i 10,1 inč, sa 1,5 GB RAM-a, kamerom 3 MP, 1,2 GHz quad-core procesorom i rezplucijom ekrana 1280 x 800.
Samsungov Customer Service posvećen je stalnom poboljšanju servisne usluge za kupce, te je na Forumu rečeno da će za sve korisnike Samsungovih mobilnih uređaja biti otvorena tri servisa za takozvanu „brzu popravku“ (dva u Beogradu i jedan u Novom Sadu), za rešavanje problema u najkraćem mogućem roku. Customer Service još nudi i „Smart TV podršku“ za kupce određenih modela koji dobijaju premium podršku koja podrazumeva najbržu moguću reakciju u roku od 24 sata, dolazak Samsung terenskih servisera kao i zamenski uređaj ako popravka nije moguća u datom roku.