Samsung GALAXY S4 prodat u 10 miliona primeraka tokom prvog meseca

07. 06. 2013 | uredio | hardware

Jun

Kompanija Samsung  je objavila da je globalna prodaja modela GALAXY S4, prešla cifru od 10 miliona prodatih primeraka za manje od mesec dana od komercijalnog debija ovog telefona. Prodaja ovog modela, koji je globalno lansiran 27. aprila, procenjuje se na četiri uređaja u sekundi. GALAXY S4 je postavio nov rekord za Samsung sa prodajom koja je brža od svih njegovih prethodnika. Prodaja uređaja GALAXY S III dostigla je cifru od 10 miliona 50 dana po lansiranju 2012. godine, dok je modelu GALAXY S II bilo potrebno pet, a modelu GALAXY S sedam meseci da dostignu tu brojku.

 

Galaxy S4

 

GALAXY S4 je kreiran kako bi poboljšao značajne trenutke u našem životu putem inovativnih funkcija i superiornog hardvera, kažu u kompaniji Samsung Poseduje prvi ful HD Super AMOLED displej na svetu koji prikazuje slike na ekranu od 5 inča sa 441ppi. Opremljen primarnom kamerom od 13MP, GALAXY S4 može da se pohvali funkcijom Dual Camera koja dopušta simultanu upotrebu primarne i sekundarne kamere koje se nalaze napred i pozadi. Nove i inovativne funkcije softvera telefona GALAXY S4 uključuju Air View i Air Gesture za izvršavanje zadataka bez imalo napora, pri čemu će korisnici stalno biti u toku sa informacijama o svom zdravlju uz upotrebu programa S Health.Samsung GALAXY S4 se nalazi u prodaji u preko 110 zemalja i postepeno će se pojavljivati u ukupno 155 zemalja u saradnji sa 327 partnera.
Samsung planira da predstavi veću paletu boja kako bi ispunio različite ukuse korisnika. Uz trenutno raspoložive boje White Mist – „Bela izmaglica“ i Black Forest – „Crna šuma“, nove boje će biti dodate ovog leta, uključujući Blue Arctic – „Plavi Arktik“ i Red Aurora – „Crvenu Auroru“, kao i Purple Mirage – „Purpurnu fatamorganu“ i Brown Autumn – „Smeđu jesen“.