Prvi fotoaparat sa izmenjivim objektivima kojeg pokreće Android

16. 07. 2013 | uredio | hardware

Jul

Samsung GALAXY NX odgovor je na jedinstvene potrebe korisnika koji žele snimati profesionalne fotografije i brzo ih podeliti sa prijateljima, porodicom i kolegama. Idealan je izbor za one koji žele uzbudljive trenutke svakodnevice zabeležiti brzo i jednostavno, u pokretu – naglasio je Myoung Sup Han, viši podpredsednik i direktor odjela Digital Imaging, firme Samsung Electronics.

samsung-galaxy-nx
Zahvaljujući vezi na mobilni internet i povezivanju na široko dostupne bežične pristupne tačke, GALAXY NX nudi ljubiteljima fotografije stalnu vezu sa svetom i brzo djeljenje slika, nezavisno o tome jesu li kod kuće ili u pokretu. Osim senzora rezolucije 20,3 miliona tačaka, ovaj pametni fotoaparat opremljen je i DRIMe IV procesorom koji obezbeđuje brzo i precizno snimanje. Tu su još i sistem Advanced Hybrid Auto Focus koji osigurava precizno izoštravanje i prepoznavanje kontrasta te brzina zatvarača od 1/6000 sekunde i mogućnost snimanja 8,6 fotografija u sekundi.
Pametni je fotoaparat ‘nasledio’ i funkcionalnosti kao što su Photo Suggest koja preporučuje popularna mesta za snimanje fotografija iz velike baze autora iz celog sveta, kao i Story Album koji stvara digitalnu knjigu fotografija te omogućava jednostavno deljenje i pregledavanje na drugim uređajima.

samsung-galaxy-nx-(1)
Na pametni fotoaparat GALAXY NX moguće je priključiti raznovrsne izmenjive objektive, kako bi korisnici mogli snimati nezavisno o uslovima. Tako je moguće fotografirati korištenjem tzv. ‘pancake’ kompaktnih objektiva, širokougaonih ‘fish-eye’ sočiva, kao i dužih fiksnih objektiva i zoom objektiva. GALAXY NX bit će moguće opremiti i nagrađivanim 45-milimetarskim objektivom koji nudi izbor snimanja dvodimenzionalnih ili trodimenzionalnih fotografija.
Zahvaljujući operativnom sistemu Android 4.2 „Jelly Bean“, ovaj fotoaparat nudi i mogućnost izravnog obrađivanja fotografija i dodavanja posebnih efekata. Više od 30 predefinisanih opcija snimanja u opciji ‘Smart Mode’ omogućava korisnicima odabir postavki za okolinu u kojoj snimaju, dok „Multi Exposure“ spaja različite snimke u jednu. ‘Animated Photo’ povezuje fotografije u niz u trajanju do pet sekundi i stvara pokretne GIF datoteke, a ‘Sound & Sho’t’ pohranjuje kratak zvučni zapis uz sliku. Za dodatno prilagođavanje željama korisnika tu je ‘Camera Studio’ koji nudi podešenja najčešće korištenih aplikacija ili načina snimanja.