ASUS predstavio Zenbook NX500

09. 06. 2014 | uredio | hardware

Jun

Novi ultimativni ultraportabilni laptop može se pohvaliti prvim u svetu 4K/UHD VisualMaster touchscreenom s tehnologijom kvantnih tačaka

ASUS je predstavio Zenbook NX500, novi fantastičan model iz višestruko nagrađivane Zenbook Ultrabook ™ linije. Ponavljajući bezvremenski, klasičan dizajn Zenbooka, NX500 uvodi novo profinjeno i elegantno kućište od aluminijuma koje sadrži najnovije komponente za ultimativne performanse. NX500 premijerno predstavlja novu ASUS VisualMaster tehnologiju displeja i ima prvi u svetu 15.6-inčni 4K/UHD (ultra visoka definicija) touchscreen koji koristi 3M ™ QDEF (quantum dot enhancement film) tehnologiju za vrlo prirodnu i živopisnu reprodukciju boja.
NX500 koristi moćan Intel ® Core ™ i7 procesor četvrte generacije, udružen s najnovijom NVIDIA ® GeForce ® GTX ™ 850M grafikom za besprekoran multitasking, kvalitetnu 4K/UHD video reprodukciju i živahno igranje.
Zenbook NX500 je ponosan nositelj prestižne IF Design nagrade za 2014. godinu, koja je diljem sveta prepoznata kao oznaka
kvalitete za proizvode koji se ističu u određenim segmentima, uključujući kvalitetu dizajna, stepen inovacije, funkcionalnost, ergonomiju i još mnogo toga.

asus_zenbook

VisualMaster displej – budućnost danas

Zenbook NX500 je prvi ASUS-ov proizvod koji ima novu ASUS VisualMaster tehnologiju displeja, koja osigurava neverovatno detaljne, jasne, precizne i živopisne boje. VisualMaster displej na NX500 uređaju je 15.6-inčni IPS touchscreen, s 4K/UHD rezolucijom za neverovatno detaljne slike. To je prvi 15.6-inčni laptop displej koji poseduje 3M ™ QDEF tehnologiju, koja koristi kvantne tačke kako bi se osigurao vrlo širok spektar boja od 100% NTSC 0,108% Adobe RGB i 146% sRGB. To znači da NX500 može prikazati veliki spektar boja i nijansi, čineći sve slike i bogatijim i življim.
Sa širokim uglovima gledanja od 178 stepeni, ASUS TruVivid direct-bonding tehnologija smanjuje refleksiju, osigurava tvornički kalibrisanu temperaturu boje i dovoljnu gustoću piksela kako bi pojedinačni pikseli bili nevidljivi s normalne udaljenosti, pa je displej NX500 laptopa jednostavno najbolje što možete naći na laptopu bilo gde.
Za ultimativno iskustvo upravljanja dodirom, NX500 koristi touchscreen aktuatore visoke preciznosti koji su duplo osetljiviji u odnosu na industrijski standard, za nesmetan, intuitivan i precizan multi-touch input s 10 osetljivih tačaka.

NX500 – evoluirani Zenbook

Evocirajući klasičan i bezvremenski Zenbook dizajn, NX500 ima novi profinjen i tanak oblik s metalnim finišem na poklopcu koji je i svojevrstan potpis Zenbook linije. Izrađen od jednog komada aluminijuma sužavajući se do izuzetno tankih rubova, NX500 je izuzetno elegantan i prenosiv. Pri izradi, svaki detalj NX500 modela pažljivo prati stil i praktičnost, uključujući chiclet tastaturu iz jednog dela i bez okvira, s pozadinskim osvetljenjem koje se kontroliše pomoću senzora za ambijentalno osvetljenje.

Ultimativna moć, ultimativna povezivost

Kao svaki Zenbook, NX500 ne odlikuje samo neverovatna elegancija, već ima snagu da odgovori na bilo koji računalni zadatak zahvaljujući moćnom četvorojezgrenom Intel Core i7 procesoru i diskretnoj NVIDIA GeForce GTX 850M grafici s 2GB GDDR5 video memorije. S izborom između najnovijeg 512GB PCI Express (PCIe) x4 SSD-a ili dva klasična SATA 3 SSD-a (konfigurirana u RAID 0 nizu) za izuzetno brz prenos podataka i brzo podizanje aplikacija, NKS500 nikada neće ostaviti korisnika čekati. Tri USB 3.0 porta omogućuju 10 puta brže data transfere kod USB 2.0, dok nova generacija Broadcom ® dual-band three-stream 802.11ac Wi-Fi pruža do tri puta veću brzinu nego 802.11n s kompatibilnim ruterima. Integrirani Bluetooth 4.0 dozvoljava povezivanje s najnovijim brzom periferijom.

Zvuk koji uleva strahopoštovanje

Stereo zvučnici na NX500 imaju laserski ugraviran dizajn koncentričnih krugova s detaljima koji vizualno nagoveštavaju neverovatan SonicMaster Premium zvuk, uključujući ICEpower ® i Bang & Olufsen tehnologiju. Ovo NX500 modelu daje bogat, dubok bas i kristalno čiste vokale sa širim frekventnim opsegom i višim razinama glasnoće nego kod običnog laptopa. MaxxAudio ® Master iz Wavesa, dobitnika Technical GRAMMY ® nagrade, donosi profesionalnu razinu obrade zvuka za poboljšani doživljaj slušanja.