iPhone 5s najprodavaniji pametni telefon na svetu

18. 07. 2014 | uredio | hardware

Jul

Counterpoint Technology Market Research izdao je novi izveštaj globalne prodaje mobilnih telefona, uključujući Top 10 lestvicu najprodavanijih modela, koja je nastala istraživanjem 35 svetskih tržišta, a odnosi se na prodaju tokom maja ove godine.
U izveštaju se navodi kako je iPhone 5s i dalje najprodavaniji pametni telefon na svetu, dok mu je Samsung Galaxy S5 za petama, mada je izdan pre samo nekoliko meseci.

5S-fancy-colors

Na trećem i četvrtom mestu prodaje se također nalaze Samsungovi uređaji, Galaxy S4 i Note 3, a tek onda sledi jeftini “plastični” iPhone 5c za koji se očekivalo da će predstavljati veliki hit među korisnicima manje dubokog džepa. Iza njega je iPhone 4S koji se i dalje dobro drži, a sledi Xiaomi MI3, što je možda malo iznenađujuće, da bi iza njega poredak do 10. mesta zauzeli Samsung Galaxy S4 mini, Xiaomi Hongmi Redrice, te Samsung Galaxy Grand 2.
Mada se Sony Xperia Z1, Motorola’s Moto G, Huawei Honor 3C i LG G2 nisu uspeli ugurati na top 10 lestvicu, analitičari Counterpointa navode kako se nalaze među Top 20 najprodavanijih mobitela.
Counterpoint napominje kako se ovi podaci temelje na prodaji mobilnih telefona, a ne njihovoj isporuci u trgovine ili telekome.