Poveći štampači

15. 01. 2014 | uredio | hardware

Jan

U novootvorenom Golum HP Demo centru u samom centru Beograda, predstavnici medija imali su priliku da se upoznaju sa HP štampačima velikog formata: HP Designjet T2500 i HP Designjet Z6200, i odmah se uvere u sjajne performanse ovih profesionalnih uređaja. Goste je najpre pozdravio Mihal Šimon, menadžer marketinga i prodaje za HP štampače velikog formata za region Jugoistočne Evrope, koji je ukratko predstavio osnovne osobine HP Designjet portfolija. Petar Kosanović, prodajni konsultant iz kompanije Golum predstavio je, zatim, štampanje fotografija na nekoliko različitih medija i pokazao dodatne opcije koje ovi uređaji nude, poput HP e-print rešenja, kontrole i optimizacije štampe, digitalizacije dokumentacije i cloud opcije.
HP DesignJet T2500 je jedinstveni velikoformatni e-multifunkcionalni štampač novog ergonomskog dizajna koji skenira, štampa i kopira. Uređaj koristi širok dijapazon medija za štampu (od običnog papira za projekte do različitih materijala za štampu postera, fotografija, kao i posebnih materijala pogodnih za dugotrajno arhiviranje). Maksimalan format štampe je A0.
Za arhitekte, inženjere, građevince, kao i za vladine institucije i korporativne korisnike, skeniranje dokumenata velikog formata u koloru je jedan od najefektnijih načina da pregledaju i ažuriraju dokumentaciju. Međutim, ovaj kompleksan posao oduzima dosta vremena, a skeneri i kancelarijski štampači velikog formata su često zasebni uređaji.

HP_Designjet_Z6200

HP Designjet Z6200 je foto štampač visokih performansi, sa brzinom štampanja do 140 m2 na sat. Reč je o najbržem štampaču u svojoj klasi, koji bez ikakvog zastoja štampa fotografije vrhunskog kvaliteta na najrazličitijim vrstama podloga: papir, tehnički papir, folija, foto-papir, papir za proof otiske, backlit materijal, samolepljivi papir, baner, tkanina i kanvas.
HP Designjet Z6200 je idealan za štampanje mapa, planova, ortografskih slika, kao i fotografija velikog formata visokog kvaliteta. Koristi jedinstvenu paletu od 8 boja, koja daje izuzetno postojane fotografije koje dugo mogu da se koriste za upotrebu u enterijeru. Uređaj pruža maksimalnu produktivnost i komfor u radu zahvaljujući automatskom ubacivanju papira i ergonomski oblikovanom ležištu za ubacivanje materijala.