Novi ThinkPad ultrabook i ThinkPad tablet

26. 02. 2014 | uredio | hardware

Feb

Kompanija Lenovo je na CES-u predstavila najnoviji dodatak svom portfoliju proizvoda treće generacije – ThinkPad X1 Carbon, najlakši 14-inčni ultrabook i ThinkPad 8, tablet sa ekranom dijagonale 8 inča koji nudi puno PC iskustvo u pokretu.

Novi X1 Carbon težak je oko 1,27 kg. Kućište je napravljeno od karbonskih vlakana, koj su lakša od magnezijuma i aluminijuma, ali otpornija od njih. Računar ima Color Burst ekran koji pruža oštriju, svetliju sliku na višim rezolucijama s boljim uglovima gledanja za superiorni vizuelni doživljaj, koristi tehnologiju za brzo punjenje baterije koje omogućuje punjenje do 80 odsto za manje od sat vremena, atrajanje baterije je devet sati.

X1_hero_03

ThinkPad 8 tablet namenjen je onima koji ne žele da se liše mogućnosti povezivanja na tastaturu, a treba im ekran kao na PC-ju.Tablet Mode je namenjen korišćenju u pokretu. Omogućeno je opciono povezivanje sa opcionom bazom koja ima tastaturu, dock ili monitor za desktop mod rada.
„Lenovo nastavlja da pomera granice dizajna i tehnologije tnjom da stvori najbolje proizvode na tržištu. Naša opsesija u potrazi za savršenstvom je rezultirala pametnijim uređajima dizajniranim da poboljšaju način na koji ljudi komuniciraju kod kuće i na poslu“, rekao je Peter Hortensius, predsednik Think Business Group-e. „ThinkPad X1 Carbon pruža sjajno korisničko iskustvo s najboljim profesionalnim ekranom i novim interaktivnim metodama. To je još jedan korak u našem putu ka PC plus eri“.
Cena osnovnog modela ThinkPad X1 Carbon iznosi 1299 dolara, a računar će biti dostupan krajem januara, kao i ThinkPad 8 konvertibilni tablet, čiji osnovni model košta 399 dolara.