WebOS Smart TV platforma

17. 02. 2014 | uredio | software

Feb

Kompanija LG predstavila je najnoviju Smart TV platformu tokom CES-a u Las Vegasu.

Novi opertivni sistem donosi interfejs koji omogućuje jednostavno korišćenje i osvežavajuće korisničko iskustvo dok ujedno omogućava developerima da na veoma lak način kreiraju aplikacije koje dodatno doprinose kompatibilnosti LG Smart televizora, navodi se u zvaničnom saopštenju.

WEBOS

Korisnici će moći da biraju između klasičnog TV i Smart TV sadržaja, kao i sadržaje na eksternim uređajima bez potrebe da se vraćaju Home meni. WebOS takođe omogućava istovremeno prikazivanje različitih sadržaja, bilo da je u pitanju televizijski program, igranje video igara ili pretraživanje interneta. Zahvaljujući opciji Live Menu, korisnik nesmetano može da pristupi informaciji o kanalu, pretraži i različitim opcijama za vreme gledanja TV programa.
„Lepota WebOS operativnog sistema sastoji se u slobodi i neverovatnoj jednostavnosti koju omogućava korisniku. Uvereni smo da će korisnici stoga uživati u navigaciji i istraživanju najrazličitijih sadržaja koji pruža WebOS platforma“, izjavio je In-kyu Lee, viši potpredsednik i šef odeljenja za televizore kompanije LG Electronics Home Entertainment. Nova WebOS platforma biće uvedena u više od 70 odsto LG Smart televizoraq tokom 2014. godine.