Share će zameniti Retweet na Twitteru

28. 04. 2014 | uredio | software

Apr

Društvene mreže sve se više menjaju u poslednje vreme. Nije nam jasno da li je to zbog straha da se korisnici ne odviknu od društvenih mreža i pronađu neki novi i ‘bolji’ način komunikacije putem interneta. I dok se pre dve nedelje započelo s promenama na Facebooku, sada je došao red Twitter da uradi svoje promene. No, čini se kako ovaj put promene na Twitteru diraju u samu srž te društvene mreže. Dođe nam da se zapitamo što se to događa s Twitterom?!

twitterbird

Već smo mnogo puta napominjali kako Twitter sve više nalikuje na Facebook i kako se čini da žele ići upravo u smeru Facebook. Sve ono drugačije što je Twitter pružao, sada sve više nalikuje na Facebook. Nakon što je uveden prikaz fotografija na korisničkom profilu, sada će promena biti dalekosežnija i diraće u sam zaštitni znak Twittera. Dakle, Twitter je odlučio kako će zameniti retweet s nazivom share. Dakle, više nećemo retweetati objave na ovoj društvenoj mreži, nego ćemo ih baš kao kod Facebooka share-ovati sa svojim sledbenicima. Zašto je taj potez povučen i koja će biti korist od svega toga, malo je kome jasno. Ko se u Twitteru odlučio menjati lični zaštitni znak i zašto verovatno je jasno samo čelnicima Twittera. Najviše impresionira to što se ovakvom promenom neće ništa drastično dogoditi na poboljšanju kvalitete usluge, već će se Twitter odreći vlastitog simbola.
Još jedna novotarija koja bi se trebala pojaviti na novim iOS i Android aplikacijama trebala bi biti mogućnost označavanja osoba na fotografijama. Ovo će biti još jedan potez kojim će Twitter sve više nalikovati na Facebook. Iako protiv samog označavanja osoba na slikama nemamo ništa za reći, jasno je da je ovaj potez potaknut Facebookom. Nakon svih ovih novotarija mnogi će se pitati šta to Twitter sprema i u kojem smeru će ići njegov daljni razvoj.