Twitter sada zabranjuje automatsko uzvratno praćenje

10. 07. 2013 | uredio | software

Jul

Prošle nedelje Twitter je ukinuo dozvolu za aplikacije koje omogućavaju korisnicima da automatski pratimo druge naloge . Drugim rečima , ako neko dobrovoljno prvi sledi vaš Twitter nalog, vi ne možete da koristite aplikaciju da automatski pratite njegov nalog. Morate ručno pritisnuti dugme ako vi želite da pratite tog korisnika.
To je potvrđeno na Twitter Developer forumima od strane zvaničnika Twittera koji se online predstavlja imenom @truebe , odgovornog za “Twitter Platform Operations.”

twitter-auto-follow-back

Truebe je 4. Jula izjavio:
” Uklonili smo klauzulu izdavanja dozvola automatizovanog praćenja, kao što bismo voleli da korisnici ručno preispitaju svoje nove pristalice, a onda odluče da li žele da prate individualne naloge. Mi razumemo da neki korisnici osećaju pritisak da ih se automatski prati, međutim, ako nisu svi od naloga koje ste pratili sadržali ono sto vas interesuje, ili su to bili igrački sistem za privlacenje pažnje, da li i dalje želite da ih partite ako oni nisu stvarno zainteresovani za vas ili za vaš sadržaj? Nalozi koji uzvratno prate mogu brzo pronaći svoj home-timeline beskorisnim zbog previše buke ako nisu pažljivo birali koga da prate. Mi smo uvek dobrodošli uslugama koje vrše analize na nedavnim sledbenicima i da naglase one koji mogu da vas da interesuju, ali samo ukoliko te usluge omogućuju uzvratno pracenje svakog naloga pojedinačno i ručno . “