Reklame stižu na SoundCloud

29. 08. 2014 | uredio | software

Aug

Jedan od popularnijih servisa za streamanje muzike, SoundCloud, kojeg koriste i muzičari za promociju svoje muzike, odlučio je uvesti reklame što će pomoći muzičarima i izdavačima da počnu stvarati prihode od muzike koju stave na SoundCloud.
Iako šest godina stari SoundCloud trenutačno ima 175 miliona korisnika mesečno, što je četiri puta više od drugog popularnog servisa za streamanje muzike Spotifya, čini se da je zbog sve veće konkurencije SoundCloud odlučio pronaći novi model finansiranja koji će im pomoći da ostanu na vrhu.

soundcloud-logo

Planirano je da se većina prihoda od reklamnog sadržaja prepusti muzičarima i izdavačima, a za korisnike koji ne žele reklame uvest će se novi model pretplate u kojem će korisnici moći uživati u SoundCloudu bez reklama.
U SoundCloudu su se odlučili na uvođenje reklamnog sadržaja nakon propasti pregovora s različitim muzičkim izdavačima kao što su Universal, Sony i Warner Music, a pregovori su prekinuti ponajpre zbog toga što su izdavači tražili svoj deo prihoda za različite remiksove i mashupove originalnih pesama koji su postavljeni na SoundCloud.