Microsoft predstavio How-Old

01. 06. 2015 | uredio | software

Jun

Pre nekoliko dana MIcrosoft je na svojoj Build konferenciji predstavio neke nove prozivode. Iako je vidljivo kako ideja u Microsoftu ne nedostaje, jasno je da za suzbiti konkurenciju na tržištu treba puno truda i kvalitetnih proizvoda. Jedan kvalitetan, ali posebno zanimljiv korisnicima je i predstavljen, a nosi naziv How-Old.
Korisnici interneta već godinama nisu samo privilegovana klasa, već se internet proširio među celo građanstvo. Tako sada već gotovo svaka kuća ima internet, a države se bore oko nastojanja da omoguće barem minimlnu brzinu svakom stanovniku. Iz tog razloga, danas na interentu puno laške postaju viralni neki sadržaji koji pre možda i nisu dolazili do izražaja. Microsoft je prepoznao takav jedan potencijal te je u rad pustio web aplikaciju How-Old.

how-old
Aplikacija ima mogućnost prepoznavanja lica, a na temelju toga spremna je i prognozirati koliko godina ima lice sa fotografije. Svakako, pre nego se krene na analizu potrebno je uploadati vašu fotografiju i pritom vredi naglasiti kako nije bitno koliko se osoba nalazi na slici i da li je vrhunske kvalitete. Ako je kvaliteta zadovoljavajuća, aplikacija će prepoznati lica sa slike te iznad njih u oblačiću ispisati koliko godina imaju. Jasno je svima kako je ovakvu tehnologiju jako teško do detalja srediti, no moramo priznati kako aplikacija radi relativno dobro. U našem kratkom testiranju nekoliko puta je pogođen broj godina, dok je prosječno odstupanje iznosilo oko 5 godina (što i nije ogromno).
U prvih nekoliko dana otkako je predstavljena aplikacija je zauzela veliku pažnju u medijima. Vrlo brzo korisnici su proširili saznanje o njoj na društvenim mrežama, tako da možemo reći da je ovo vrlo dobra akvizicija Microsofta. Najavili su također iz Microsofta kako će nastaviti raditi na poboljšavanju aplikacije, te bi tako u budućnosti preciznost pogađanja godina trebala biti još veća. Sve u svemu, najbolje je da sami iskušate apliakciju i uverite se u tačnost prognoza: how-old.net