Apple zabranio aplikacije koje su trebale ‘doživeti slavu’

03. 02. 2014 | uredio | software

Feb

Navalu mobilne tehnologije ne može niko sprečiti. No, aplikacije namenjene za pametne telefone itekako mogu biti sprečene. U nastavku pročitajte koje su to aplikacije dobile negativnu ocenu od strane Apple-a i tako zaradile ukidanje s App Store-a.

U svetu je poznato da Apple mnogo brige vodi oko toga da korisnici dobivaju iznimno kvalitetne aplikacije. Svaka aplikacija pre nego što bude puštena u širu javnost proverava se kako bi se potvrdilo da li zadovoljava predviđene kriterijume. Nedavno smo pisali kako korisnici na Apple uređajima troše duplo više novaca nego što je to slučaj s Androidima. Upravo je to jedna od činjenica koja ukazuje na veliki brigu Apple-a oko aplikacija i donosi zadovoljstvo korisnicima i čelnicima Apple-a. Preventivnim aktivnostima sprečavaju da se na App Store-u pojave aplikacije koje nisu zavredile tamo biti ili eventualno krše neko od pravila Apple-a.

forbidden_app

Buzzfeed je sastavio listu apliakcija koje su mogle doživeti pravi procvat i zraditi brdo novaca, ali ih je Apple zabranio. Apple je prilično rigorizan oko zadovoljavanja kriterijuma aplikacija koje će se pojaviti u Apple trgovini aplikacija. Aplikacije koje plešu na rubu seksualnog sadržaja, vere i političkih usmerenja, nisu dobrodošle na App Store.
Izuzetno je zanimljivo pogledati popis apliakcija koje su zabranjene. Naime, veliki deo tih aplikacija doževio bi izuzetno puno downloada jer su aplikacije osuđene na uspeh s obzirom na tematiku koju obrađuju. Jedna od aplikacija koja je ubrzo zabranjena je ‘I Am Rich’ koja vam na displeju pokazuje crveni dijamant. Tu aplikaciju je pre zabrane uspjelo skinuti 8 ljudi, a cena apliakcije iznosi vrtoglavih 1000 dolara. ‘iBoobs’ je apliakcija koja na vašem telefonu pokazuje skakuće grudi, a popularnost bi također verovatno doživela i igra gde Obama skače po trampolinu.