Microsoft lansirao Office 2016

14. 10. 2015 | uredio | software

Oct

Novi Office donosi nove mogućnosti zajedničkog rada uz manje napora te je, istovremeno s lansiranjem širom sveta, od skoro dostupan i u Srbiji

REDMOND, Washington, 22. septembra 2015. – Kompanija Microsoft danas je širom  sveta lansirala Office 2016. Ovaj paket aplikacija najnoviji je dodatak sistemu Office 365, pretplatničkom servisu u oblaku kompanije Microsoft koji korisnicima pruža mogućnost zajedničkog rada. Kompanija Microsoft je predstavila i nove, poboljšane servise Office 365 razvijene za timsku produktivnost.

“Način kako ljudi rade korenito se promenio i upravo je zato Microsoft fokusiran na nova rešenja i unapređenje produktivnosti i poslovnih procesa s ciljem stvaranja “mobile-first, cloud-first” sveta”, rekao je Satya Nadella, predsednik uprave kompanije Microsoft. “Ove poslednje inovacije znače veliki korak napred u transformaciji programa Office od poznatog seta aplikacija usmerenih prema individualnoj produktivnosti prema povezanom setu aplikacija i usluga dizajniranih za moderan rad, kolaboraciju i timski rad“. Blog Satye Nadelle o novom izdanju programa Office možete naći na Official Microsoft Blog.

microsoft-office-2016

Kirk Koenigsbauer, potpredsednik odjela Office Client Applications and Services team kompanije Microsoft na Office blogu je otkrio i dodatne informacije o paketu Office 2016.
Office 2016 donosi nove verzije računalnih aplikacija za operativni sistemv Windows kao što su Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio i Access. Pretplatom na uslugu Office 365 korisnicima su na raspolaganju uvek ažurirane aplikacije koje se mogu koristiti na širokoj paleti uređaja. Ove aplikacije dolaze u kombinaciji sa servisima koji se neprestano razvijaju poput servisa za online pohranu podataka OneDrive, Skype for Business, Delve, Yammer te sigurnosnih rešenja dosad rezervisanih za enterprise pakete.
Novi Office i Windows 10 zajedno predstavljaju najpotpunije rešenje za rad. Aplikacije sistema Office 2016 besprekorno funkcionišu na najboljem operativnom Windows sistemu do sad, uključujući i novu Windows 10 aplikaciju Sway namenjenu stvaranju i deljenju interaktivnih priča koje sjajno izgledaju na displejima uređaja. Pomoću Windows Hello korisnici se mogu prijaviti u sisteme Windows i Office 365 samo jednim korakom . Aplikacije Office Mobile na Windows 10 omogućuju produktivnost u pokretu, što uključuje i korištenje funkcionalnosti Continuum kojom se pametni telefon može koristiti i kao stolni računar. Cortana povezana s uslugom Office 365 može vam pomoći u ispunjenju zadataka poput pripreme sastanaka, a povezivanje s aplikacijom Outlook očekuje se već u novembru.

Razvijen za timski rad

Programi paketa Office 2016 pojednostavnjuju saradnju i uklanjaju prepreke na putu prema timskom uspehu.
• Suautorstvo se sada nudi u računačkim programima Word, PowerPoint i OneNote, a Word omogućuje i pregled izmena drugih korisnika u dokumentu koje su vidljive u trenutku dok ih oni unose.
• Integracija servisa Skype sa sistemom Office Online omogućuje razmenu izravnih poruka, zajedničko korištenje displeja te zvukovne ili video razgovore unutar samog dokumenta.
• Office 365 Grupe sada su integrisani deo aplikacije Outlook 2016, a dostupne su i na pametnim telefonima putem aplikacije Outlook Groups, čime se pruža jednako korisničko iskustvo na velikom broju uređaja.
Uskoro će biti dostupna i nova rešenja sistema Office 365 koji kombinuju snagu aplikacija i servisa pružajući poboljšane mogućnosti saradnje korisnika.
•  Predstavljen je i Office 365 Planner, koji timovima pomaže pri organizaciji rada uz mogućnost stvaranja novih planova, organizacije i dodele zadataka, postavljanja rokova i ažuriranja statusa pomoću nadzornih ploča i e-mail obavesti. Planner će kao probna verzija biti dostupan korisnicima programa Office 365 First Release u sledećem kvartalu.
• Krajem ovog meseca biće dostupna nova ažuriranja usluge OneDrive for Business koja donose nove načine sinhronizacije za Windows i Mac, a čime se omogućuje selektivna sinhronizacija i veća pouzdanost sinhronizacije. Ažuriranja će korisnicima pružiti i više prostora za pohranu podataka, novo korisnički interfejs unutar internetskog preglednika, poboljšanja za mobilne telefone te nove mogućnosti za developere i IT podršku.
• Ranije ove godine predstavljen je i GigJam, koji je od utorka dostupan u probnoj verziji, a 2016. postaće deo sistema Office 365. GigJam predstavlja dosad neviđen način na koji timovi mogu dovršavati zadatke i menjati poslovne procese rušeći prepreke koje se nalaze između uređaja, aplikacija i ljudi.

Radi umesto vas

Ugrađena inteligencija sistema Office 2016 omogućuje vam brži i pametniji rad.
• Outlook 2016 nudi dosad najpametniju mapu ulazne pošte s pretraživanjem brzim poput munje i automatskim uklanjanjem pošte niskog prioriteta. Primatelji kojima šaljete elektroničku poštu imaće pristup dokumentima zahvaljujući modernim privicima pohranjenim u oblaku.
• Funkcionalnost Tell Me omogućuje vam brzo pronalaženje mogućnosti ili naredbi sistema Office, a pretraživač Smart Lookup prikazivat će vam rezultate web pretraživanja unutar dokumenta.
• Excel 2016 sada obuhvata integrisane objave na Power BI i nove, moderne vrste tabela koje omogućuju korištenje podataka na najbolji mogući način.
• Popis nedavno korištenih dokumenata omogućuje vam da, neovisno o tome radite li u sustavu Office Online, aplikacijama sustava Office Mobile ili računačkih aplikacijama sistema Office 2016, nastavite tačno onde gde ste stali jer će vam dokumenti biti dostupni na velikom broju uređaja.

Najsigurniji Office

Aplikacije sustava Office 2016 u kombinaciji sa sustavom Office 365 imaju nove značajke koje poboljšavaju korporacijsku sigurnost i zaštitu.

• Ugrađena zaštita od gubitka podataka u programima Word, PowerPoint, Excel i Outlook znatno smanjuje rizik od curenja osetljivih podataka zahvaljujući alatima pomoću kojih IT administratori upravljaju pravilnicima autorstva nad sadržajem i zajedničkog korištenja dokumenata.
• Slojevita provera autentičnosti garantuje siguran pristup sadržaju kada niste u korporacijskoj mreži.
• Korporacijska zaštita podataka, koja omogućuje zajedničko korištenje zaštićenog sadržaja u okviru korporacije, biće dostupna za aplikacije sistema Office Mobile za Windows 10 potkraj ove, a za računačke aplikacije početkom sledeće godine.

Dostupnost i preduslovi

Nove aplikacije sustava Office 2016 dostupne su na 47 jezika te se mogu koristiti na operativnim sistemima od Windows 7 nadalje. Korisnici servisa Office 365 od danas mogu u okviru pretplate preuzeti nove aplikacije sistema Office 2016. Automatska ažuriranja počeće se distribuisati pretplatnicima od sledećeg meseca. Office 2016 od danas je dostupan i kao paket za jednokratnu kupovinu namenjen personalnim računarima i Mac-ovima.