Logitech G602

29. 10. 2014 | uredio | hardware

Oct

Gamerski miš u bežičnom izdanju zvuči zanimljivo, no da li zadovoljava sve potrebe? Čini se da je Logitech uspeo pomiriti dosad teško pomirljive stvari
Logitech, koji već godinama vlada tržištem odličnom računarskom periferijom, ovoga puta nam donosi jedan od boljih uređaja koje možemo videti u njihovoj ponudi. Radi se o bežičnom gaming mišu naziva G602. Ono što ga čini jako privlačnim svim gamerima je upravo taj bežični način rada koji je izveden na izuzetno kvalitetnoj razini.

logitech_g602_wireless_gaming_mouse

Bežično za gamere

Za početak bi spomenuli upravo samu wireless tehnologiju i tip napajanja. Ovaj miš koristi dve AA baterije, no bitno je spomenuti da će miš također raditi ako mu se stavi samo jedna baterija, što je odlična stvar jer samim time se puno teže možete naći u situaciji da ostanete bez funkcionalnog miša na duže vreme. Sam miš na sebi ima prekidač kojim menjate između dva načina rada miša – visoke performanse ili štednja.
Ukoliko miš koristite sa dve baterije pri načinu visokih performansi, baterije bi trebale držati do nekakvih 250 sati (što je približno periodu od 10 punih dana neprekidnog korištenja), no ukoliko ga koristite u štedljivom načinu (što je i više nego dovoljno za klasično korištenje miša, bez gaming potreba, čime imate dpi od 1600), baterije mogu izdržati oko 1440 sati, što je otprilike period od dva meseca.
Miš smo testirali na više igara i na više podloga. Što se podloga tiče, probali smo na golom stolu, dakle bez podloge za miša, na profesionalnoj podlozi, na običnoj podlozi, na parketu, na kožnom kauču i staklenom stolu. Bez obzira na podlogu, miš uredno radi bez ikakvih zastajkivanja i slično. Samim time što je bežičan, daje nam komfor gde možemo iz udobnosti kauča, kreveta i sl. upravljati našim računarom.

Svestran i pouzdan

Od igara smo ga probali sa UT2004, Counter Strike GO, League of Legends i Star Wars TOR. Svaka igra je drugačijeg žanra, ali se miš u svakoj pokazao vrlo dobrim. Od ova tri spomenuta naslova imamo FPS igre, MOBA i MMORPG.
Odlična stvar je da ovaj miš podržava 250 dpi kao minimum, pa je sjajan u korištenju long range oružja u igrama jer takva usporenost podiže samu preciznost na velikim udaljenostima. Programabilne tipke su odlične sposobnosti i funkcionalnost pokazale prilikom igranja MMORPG i MOBA naslova. Mnogi gameri će imati negativnu prvu reakciju kada vide maksimalni DPI kraj cene samog uređaja. Čini se malo bahato i precenjeno, ali nije. Radi se o tome da je potpuno drugačiji osećaj igrati na 2500 dpi na mišu koji ima vrlo visoku akceleraciju, izuzetno precizan laserski senzor i odlične wireless predispozicije. Treba također nadodati da je miš prvenstveno kreiran za FPS igrače, jer se ionako u tom žanru koriste niske rezolucije miša kako bi preciznost bila bolja.
Ovo je miš koji bi preporučili apsolutno svima. Bio korisnik gamer ili ne, ovde se radi o izuzetno kvalitetnom i pouzdanom uređaju koji apsolutno nikoga neće razočarati svojim performansama i funkcionalnošću.