LG predstavio ultra tanki televizor

01. 07. 2015 | uredio | hardware

Jul

Tržište televizorima u narednim će godinama doživeti velike promene iz razloga što se tehnologija izrade displeja televizora uveliko menja. Uvođenje OLED tehnologije uvodi se veoma sporo jer je cena takvih uređaja, odnosno tehnologije izrade još poprilično visoka. Ako bi proizvođači uspeli nekako smanjiti troškove izrade a samim time i cenu uređaja, došlo bi do velikog porasta prodaje takvih televizora jer mogućnosti OLED tehnologije su velike.

oled
LG je jedan od predvodnika sektora televizora i uvijek s nestrpljenjem iščekujemo njegove nove uređaje. Najnoviji proizvod zapravo je samo prototip uređaja kakvog bismo u budućnosti mogli videti u našim domovima. Naime, najnoviji televizor koji su uspeli izraditi u LG-u je debljine manje od jedan milimetar što je gotovo pa neverovatno. Dakle, debljina ovog uređaje je samo 0,97 milimetara, dok je sam televizor veličine 55 inča i teži nešto malo manje od 2 kilograma.
Budući da je tako tanak televizor gotovo pa nemoguće montirati kvalitetno na zid, LG je otkrio i tehnologiju za montiranje uređaja na zid. Ako ćete ikada posedovati ovaj uređaj onda će on biti stavljen na zid pomoću magneta koji se montiraju na zid i na sam televizor. Na taj način moguće je televizor fiksirati jednostavno i brzo, a vizualni dojam koji se postiže je odličan. Televizor je zapravo postao deo zida i uvereni smo da će tako izgledati naša budućnost. Do sada je najtanji televizor iz LG-a imao debljinu 4,3 milimetra, tako da je ovaj najnoviji proizvod veliki pomak prema napred. Pitanje koje nam ostaje za kraj je cena dotičnog uređaja, ipak na to ćemo još pričekati neko vreme jer smo napomenuli da se radi samo o prototipu.