Giagabyte GSmart Saga S3

20. 06. 2014 | uredio | hardware

Jun

Firma Gigabyte među Balkance donosi i svoj prvi fablet, koji će se u fablet Areni boriti svojom izuzetnom cenom, ali i pristojnim hardverom. Kvalitetno izrađen, ali dizajnerski ne preterano inovativan niti zanimljiv, Saga S3 fablet je šestoinčni uređaj, sa HD ekranom, koji nudi sve standardno od čistog Android sistema, bez, „dodatne kože“. Ima quad-core ARM procesorbrzine 1,3 GHz, zasnovan na Coretex-A7 tehnologiji, 1 GB RAM, 8 GB interne memorije koja se može proširiti do 32 GB i dva slota za SIM kartice (jednu 3G+ i jednu GSM). Kućište je opasano metalnim ramom, a moramo i da pohvalimo kvalitetnu zadnju masku, koja leži na poleđini kućišta, ne odvaja se i matirana je pa olakšava držanje.

GIGABYTE_GSmart_Saga_S3

Saga S3 fablet je za mnoge vrlo veliki uređaj, naravno zbog svog displeja dijagonale šest inča, ali je proizvođač uspeo da zadrži prihvatljivu masu od 190 grama (na primer Nokia Lumia 1320 teška je čak 220 grama, a ima slične dimenzije i displej iste rezolucije). Displej IPS matrice, zajedno sa dobrim odzivom na dodir, korektno obavlja svoje funkcije, pa zamerku nećete imati, kako na kvalitet boja i prikaza, tako ni na rad na otvorenom. Kamera rezolucije osam megapiksela svakako nije vrh trenutne ponude niti je najkvalitetnija u klasi, ali je OK za prebacivanje slika na društvene mreže. Fablet dolazi sa automatski konfigurisanom aplikacijom za priključivanje bežičnog miša i tastature preko Bluetooth veze, što će pomoći poslovnim korisnicima. Baterija je integrisana i ne može se menjati ni pored činjenice da se zadnje maska skida. Kapacitet od 3000 mAh omogućava do dva sata korišćenja.
Na kraju kada se pogleda sve što nudi GSmart Saga S3, kao i njegova cena od 250 evra jasno vam je da ovaj fablet ima dobre izglede za uspeh kod nas.