Tesla Tablet H7

16. 01. 2015 | uredio | hardware

Jan

Tesla, novi brend tableta na tržištu je u startu prezentovao tri uređaja u svojoj ponudi, a jedan od njih smo testirali. Radi se o modelu Tablet H7. Tesla kod svojih tableta isključivo koristi Intelove procesore, te njihovi uređaji dolaze sa aluminijumskim kućištima, što je odmah zapelo za oko većem boju korisnika.
Prvo što se primećuje na ovom tabletu je upravo vrhunska izrada. Kućište je kreirano od kombinacije aluminijuma i kvalitetne plastike, a na zadnjoj strani imamo i delove koji su imitacija kože, što uzdiže celokupni dojam samog uređaja.

tesla_H7

Nema do Intela

Ono što posebno ističe Tesla tablet, i ovaj, a i ostale modele su Intelovi procesori. Konkretno u ovom H7 modelu se nalazi dvojezgreni Intel Atom Z2580. Primetna je razlika u radu između ovog tableta i nekih drugih gde su procesori drugih proizvođača. Fluidnost rada je na puno višoj razini, a to je sve popraćeno visokom rezolucijom ekrana od 1920×1200.
Odradili smo AnTuTu benchmark, na kojem je tablet postigao rezultat od 25 456 bodova. Testirali smo i video zapise visoke rezolucije. Tablet uredno vrti Full HD filmove u mkv formatu. Prilikom testa smo koristili MX Player na kojem je to zaista dobro izgledalo. Tokom rada na tabletu sve radi vrlo brzo, bez prekida, zastajkivanja i slično. Od igara smo istestirali Fifu 15 Ultimate Team. Igra vrlo dobro radi, jako lepa grafika, sve zaista besprekorno funkcionise. S obzirom da Fifa ulazi u kategoriju zahtevnijih igara, možemo reći da će ovakav tablet najmlađima biti posebno zanimljiv zbog sve veće ponude Android igara.

Zabava i izdržljivost

Što se tiče kamere, tablet ima prednju i zadnju, odnosno kameru rezolucije od 2 i 5 megapiksela. Radi se o solidnim kamerama koje će one najosnovnije potrebe ispuniti. Jasno, korisnici koji očekuju izvrsnu kameru će ostati razočarani, no za one prosečnih zahteva, odnosno za nešto usputno uslikati biće sasvim dobre. Prednja kamera od 2 MP ima sasvim dovoljnu kvalitetu za uredno korištenje Skype/Viber i sličnih usluga video poziva. Baterija od 2800 mAh će izdržati čak 2 dana, što je veliki plus kod ovakvih uređaja. Ukoliko ćete tablet koristiti intenzivno, baterija će izdržati 10-12h (konstantno igranje, gledanje videa i slično).
Kod manje inzenzivnog korištenja dva dana rada na bateriji je gotovo sigurno.Kao nedostatak ovog tableta svakako trebamo spomenuti zvuk. Oseti se distorzija, odnosno neugodno krčanje kada se zvuk pojača iznad 80%. Na slušalicama istog problema srećom nema.