Prestigio MultiPad 4 Diamond 7.85

05. 03. 2014 | uredio | hardware

Mar

Ako se nekad za Prestigio moglo reći da je brend koji se bori za tržište samo niskim cenama, novi tableti iz serija Quantum i Diamond odbacuju takve tvrdnje i svrstavaju Prestigio u premium kategoriju.

MultiPad 4 Diamond 7.85 ima quad core procesor i ekran dijagonale 7,85“. Diamond u nazivu moglo bi da se odnosi na završnu obradu – naime, leđa su napravljena od brušenog aluminijuma, sa oštrim ivicama, u crnoj ili kombinaciji bele prednje i srebrne zadnje strane, a logotip na takvom materijalu podseća na dijamant. Tablet je veoma tanak (samo 8,3 mm), ali zahvaljujući aluminijumskom kućištu deluje veoma robusno, a ekran zasnovan na IPS tehnologiji daje odličnu sliku rezolucije 1024×768, a po ustaljenom običaju, uz tablet se dobija futrola crne ili bele boje (u zavisnosti boje tableta).
Dizajn je samo prva stvar koja je na nas ostavila dobar utisak. Koliko god da je truda uloženo u to da proizvod bude dopadljiv i kvalitetno dizajniran, čini nam se da je još više pažnje posvećeno onome što tabletu daje život. Procesor je RockChip RK 3188 Quad Core ARM Cortex A9 koji radi na 1,6GHz uz mogućnost da, u zavisnosti od opterećenja, poešava frekvenciju rada u sedam koraka. U kombinaciji s velikom baterijom kapaciteta preko 4700 mAh, ova fleksibilnost će vam obezbediti celodnevni rad bez potrebe za dopunjavanjem akumulatora.

prestigio_MultiPad-4-Diamond-7-85_White

Naši testovi pokazali su da se autonomija ovog uređaja kreće od minimalnih pet sati (neprestana reprodukcija video materijala, sa uključenim ekranom i WiFi-jem), do nekih dvanaest sati (reprodukcija muzike uz isključen WiFi i ekran). Drugim rečima, u realnom radu u kome će biti povremenog surfovanja, malo gledanja video materijala, igranje igrica i slušanaj muzike, možete bez problema da očekujete autonomiju od sedam do osam sati.
Naravno, za udoban rad potrebni su još neki preduslovi. MultiPad 4 Diamond 7.85 ima 1 GB radne i 16 GB skladišne memorije (postoji i varijanta sa 32 GB), koja je proširiva standardnim putem, preko micro SD kartica. Grafički čip je Mali 400MP quad core, koji je postao standardni izbor ne samo kod Prestigio tableta, već i kod većine Android uređaja. Sve to ukomponovano je sa operativnim sitemom 4.2.2 Jelly Bean u takvoj formi da smo na standardnom testu Antutu dobili rezultat koji je bolji od modela Samsung Galaxy S3.
Uređaj ima dve kamere, glavnu rezolucije 2 Mp i prednju za video konferencije, rezolucije 0,3 Mp. Glavna kamera daje kvalitetne fotografije pri dnevnom svetlu, dok se kod veštačkog i slabijeg osvetljenja javlja kolorni šum, boljka većine kamera ugrađenih u telefone i tablete. Naravno, tu je i podrška za OTG, pa se tablet može kontrolisati putem miša ili eksterne tastature, ili uz odgovarajući konvertor priključiti USB disk ili 3G modem. Za kraj bismo pomenuli i da se među instaliranim programima nalazi SygarSync, aplikacija koja obezbeđuje pristup do besplatnog cloud storage-a od 5 GB na kome možete čuvati podatke dostupne gde god da se nalazite.