Fundraise IT 2014 konferencija 16. maja u Beogradu

19. 05. 2014 | uredio | software

May

Mreža Poslovnih Anđela Srbije 16. maja, organizuje treću po redu , FundraiseIT 2014 međunarodnu konferenciju.

Ovogodišnje dešavanje obuhvata tri celine: Besplatne treninge za preduzetnikle, tradicionalnu FundraiseIT konferenciju na kojoj ce svoja iskustva sa učesnicima podeliti Oliver Holle, Floris Van Alkemade (osnivač Solid Ventures, biznis anđeo I serijski investitor, Layar, BoosterMedia I director TSOC) Vitaly Golomb (uspešan preduzetnik, osnivač Keen Systems i ko-osnivač Europe Venture Summit; mentor u 500 StartUPs, Innovation Nest I TechPeaks i član borda Happy Farm -Ukraijna) Maurice Beckand Verwee (investitor I osnivač Business inVentures, Crosspring, Udoc ) i drugi. Konferenciju će upotpuniti predstavljanje kompanija u ranim fazama razvoja, tj. “Start-up pitching” događaj.
Kao deo ovogodišnjeg događaja FundraiseIT 2014, tokom aprila meseca održaće se i dva seta preduzetničkih treninga, u okviru kojih će svi učesnici imati priliku da čuju sve o “lean” startup modelu, korisne savete o tome kako da stvore ili poboljšaju svoj MVP (minimal viable product) koncept, testiraju svoje projektne ideje, pronađu nformacije za strateške odluke koje se tiču njihovih projekata i da se pripreme za “pitch” pred investitorima. Prijave za besplatne treninge su otvorene sve do 07.aprila, a iste treba da se posalju na email marina.lazic@sban.eu.
FundraiseIT 2014 konferencija se bavi razlicitim izvorima finansiranja za start-up kompanije kao sto su fondovi rizičnog kapitala (VC funds), investiranje od strane poslovnih anđela, EU fondovi, akceleratori i dr., kao i predstavljanjem iskustava u investiranju i saveta u razvoju svojih kompanija od strane uspesnih preduzetnika i investitora. Cilj FundraiseIT konferencije je da obezbedi najveću vrednost za svakog učesnika kroz direktne kontakte između predstavnika kompanija i kompetentnih serijskih investitora i preduzetnika.

FundraiseIT

Prethodni FundraiseIT događaji okupili imena kao sto su: Brad Feld (serijski investitor, osnivač TechStars i Foundry Group, investirao u preko 400 kompanija), Samuli Sirén (K- New Media GmbH & CO, poslovni anđeo i mentor u ICT sektoru, osnivač Finfortec, Ondango, Pixray), Igor Shoifot (Serijski investitor: NetworkedBlogs, PeekYou, Wanelo, Favim…), Jon Soberg (Direktor Blumberg Capital, Investitor i serijski preduzetnik: Addepar, Any.DO, ChirpMe, Coverhound), Gerald Heydenreich (Serijski preduzetnik i investitor: Pippa&Jean, OmnisMundi, BuyVIP S.L.) i mnogi drugi.
U okviru konferencije biće održani i tradicionalni deo koji se odnosi na “start-up pitching” kojima će predstavnici najperspektivnijih startup kompanija iz Srbije i regiona predstaviti svoje kompanije pred domaćim i stranim investitorima, članovima Mreže Poslovnih Anđela Srbije, članovima odbora Evropske Mreže Poslovnih Anđela i investitorima iz SAD i EU.
Održavanje FundraiseIT 2014 događaja je podržano od strane Britanske ambasade u Beogradu, Švajcarske kancelarije za razvoj i saradnju – SECO, Centralne evropske inicijative – CEI, Coca-Cola Hellenic, High Tech Engineering Center, SEE ICT, Microsoft Development Center Srbija, Poslovno –tehnološki inkubator tehničkih fakulteta.