Zabeležite pravi trenutak sa Canonom

17. 12. 2014 | uredio | hardware

Dec

Savršen snimak pri fotografisanju brzih događaja zavisi i o pripremi i samom trenutku. Pri fotografisanju sporta potrebno je poznavati okruženje kako biste u pravom trenutku bili na pravom mestu i imali odgovarajuću fotografsku opremu za hvatanje trenutka objektivom. Pre događaja dobro je posetiti scenu jer ćete tako ustanoviti gde i kako možete postići najbolje snimke.
Poznavanje sporta koji ćete fotografisati je od ključnog značaja. Pri fotografisanju pojedinih sportskih disciplina korisno je otkriti obrasce kretanja, jer ćete dobar snimak dobiti lakše budete li znali predvideti akciju nekoliko trenutaka pre nego što se zaista dogodi. Budući da se ponekad stvari događaju tako brzo da ne možete reagovati na njih dovoljno brzo, biće od koristi da uz automatsko izoštravanje uključite i brzo kontinuirano snimanje. Zatim usmerite fotoaparat prema objektu i pritisnite okidač dopola kako biste uključili praćenje. Pritiskom okidača dokraja snimit ćete niz izoštrenih fotografija, što će povećati verovatnost za savršen snimak.

EOS_7D

Fotografije pune detalja čak i pri slabom svjetlu

Brzina ovisi o modelu fotoaparata. Canonov najnoviji ogledalno-refleksni fotoaparat EOS 7D Mark II ima između ostalog izuzetan sistem ogledala i dvostruki Canonov slikovni procesor DIGIC 6 koji omogućuje fotografisanje brzinom od deset snimaka u sekundi pri najvišoj rezoluciji.
Novi senzor APS-C CMOS sa rezolucijom 20,2 miliona slikovnih tačaka omogućuje vam da zabeležite savršeni trenutak u izvrsnom kvalitetu. Svaki snimak će biti pun detalja čak i pri slaboj rasveti. Izuzetnu odzivnost fotoaparatu omogućuje i munjeviti sustav automatskog izoštravanja sa 65 tačaka, koji nudi beskompromisnu osetljivosti i neverovatno precizno izoštravanje objekta. Izuzetno brz fotoaparat garantuje da ćete uvek zabeležiti izraz, pokret ili trenutak.

Vaš fotoaparat, vaša pravila

EOS 7D Mark II je moguće prilagoditi načinu rada svakog pojedinca. Sve od nadzora snimanja i sistema izoštravanja do tražila može se savršeno prilagoditi individualnim potrebama. Namenjen je za rad u najzahtjevnijim situacijama pa stoga ima poboljšanu otpornost na vremenske uslove i izdržljivo kućište od magnezijumska legure. Osim toga, ima ugrađen GPS sustav koji fotografije obogaćuje podacima o mestu snimanja. U videozapisu možete snimiti brzu akciju i mirne usporene snimke u punoj visokoj rezoluciji. Snimanje videozapisa je zahvaljujući automatskom izoštravanju koje omogućuje tehnologija Dual Pixel CMOS AF sasvim jednostavno.