Windows 9 stiže nam uskoro

25. 08. 2014 | uredio | software

Aug

Počela su šuškanja kako će nam Microsoft krajem 9. meseca najaviti kako će izgledati novi Windows te će pružiti priliku developerima da sudeluju u izgradnji, testiranju i da iznesu neke svoje ideje i poboljšanja. Windows 9 prema svim dostupnim informacijama na tržištu bi se trebao pojaviti početkom sledeće godine, a o tome će nas Microsoft već prethodno obavestiti (možda već sada u 9. mesecu).

windows9

Pojavile su se glasine da će se 30.9. ove godine održati događaj na kojem će Microsoft predstaviti novi Windows 9. Svi željno iščekuju kako će izgledati novi Windows jer je Windows 8 pomalo odlutao u neke nove sfere, a veliki deo korisnika ih nije prihvatio. Trenutno se veliki deo populacije nalazi na staroj dobroj sedmici koja se pokazala kao jedna od boljih verzija u poslednjih nekoliko godina. Setimo se samo Viste, a sada je i Windows 8 zakazao. Korisnici su jednostavno navikli na ‘stari’ izgled interfejsa i ovaj novi metro dizajn im ne odgovara.
Nekadašnja prepoznatljivost Windowsa, dugme Start, trebao bi se prema svemu sudeći vratiti na novom proizvodu Windowsa. Upravo je na taj deo bačena najveća ljaga korisnika jer im je hteli oni to ili ne, jednostavno nedostajao dugme Start. Metro interfejs bi tako na novoj verziji Windowsa mogao biti u drugom planu, dok bi se Microsoft vratio starom proverenom interfejsu. Ipak, mnogi nagoveštaju kako će novi Windows 9 biti kombinacija starog i metro interfejsa. Zvuči zanimljivo, ali pitanje je kako to izvesti na zadovoljstvo korisnika.
Čvrsto smo uvereni da se Microsoft vrača staroj taktici i nadamo se da novi sistem neće biti još jedan u nizu promašaja. Više os samom izgledu novih Windows sistema saznat ćemo vrlo skoro, već krajem devetog meseca.