Windows 10 u svojoj zadnjoj testiranoj verziji?

20. 07. 2015 | uredio | software

Jul

Microsoft je na svojem službenom Windows blogu obznanio kako je dostupna za skidanje nova verzija Windows 10 sistema unutar Insider programa. Budući da je vreme objave službene verzije vrlo blizu, pretpostavka je da je ovo finalna beta verzija i sledeći korak je upravo predstavljanje službene komercijalne verzije ovog novog sistema.

windows10

Windows 10 već je gotovo u potpunosti ‘ispeglan’ i uklonjena je većina propusta na koje su naleteli korisnici prilikom korištenja u testiranom razdoblju. Nova verzija nazvana je Windows 10 Insider Preview Build 10158 i sa sobom donosi jedan veliki novitet, a to je – Microsoft Edge. U ovoj se verziji po prvi puta nalazi web browser koji je naslednik Internet Explorera koji je doživeo veliki krah u zadnjih nekoliko godina. Dosadašnje verzije Windows 10 sistema sadržavale su preglednih Project Spartan koji je dugo vremena razvijan od strane Microsofta, a finalni cilj bio je transformacija u browser Edge. To se sada dogodilo i korisnici će napokon moći u potpunosti saznati koje sve mogućnosti i kapacitete krije nova Microsoftova uzdanica.
Da ne bi sve ostalo na lepim rečima, vredi napomenuti koje se novosti koje donosi Edge. Od sada ćete ‘bookmarkse’ moći uvoziti u Edge i iz drugih preglednika, čime biste trebali uskladiti sve delatnosti na preglednicima ali i omogućiti lakši prelazak na Edge. Dodana je nova dark tema, a i mogućnosti za otvaranje startne stranice, novog taba te otvaranje određenih stranica prilikom otvaranja preglednika. Ono što će zasigurno zainteresovati mnoge je novi Password menager koji bi se trebao brinuti o sigurnosti lozinki. Dakako ima tu još mnogo toga, ali za celokupni doživljaj bilo bi najbolje da preglednik testirate na vlastitom uređaju.