Samsung zakrivljeni televizori

24. 02. 2014 | uredio | hardware

Feb

Samsung je na CES-u predstavio svoj prvi zakrivljeni UHD TV.

Samsung je najavio novu liniju UHD televizora za 2014. godinu, a ona uključuje i najveći UHD TV na svetu dijagonale 110 inča, ukupno čest zakrivljenih ekrana, kao i prvi i najveći svetski zakrivljeni UHD TV od 105 inča.
Samsung-ov 105-inčni zakrivljeni TV nudi bioskopski doživljaju dnevnoj sobi, kažu iz ove kompanije, jer je to najveći televizor sa bioskopskim odnosom prikaza slike u formatu 21:9. Od 4K sadržaja do Full HD izvora slike, sve izgleda bolje na ovom televizoru koji ima 11 miliona piksela za rezoluciju bez konkurencije. Zakrivljeni TV ima dva puta poboljšani odnos kontrasta slike u poređenju s klasičnim ravnim ekranom, a U9000 serija biće dostupna u varijantama od 78, 65 i 55 inča.

curved_6

S9 serija UHD televizora narasla je zahvaljujući najvećem ekranu na svetu od neverovatnih 110 inča u UHD kvalitetu prikaza slike. Ova premijum serija menja način na koji su se do sada dizajnirali televizori uz pomoć Frame TV koncepta. Okvir televizora je snažan i stabilan, ali istovremeno tanak i elegantan. S9 serija biće dostupna u varijanti od 110 inča, kao i u prethodno dostupnoj varijanti od 85 inča.
Samsung-ova serija U8550 nudi UHD (4K) rezoluciju, a ovaj televizor ne samo da analizira izvor signala i redukujue smetnje, već i radi interpolaciju detalja slike zasnovanu na informacijama o kvalitetu slike dostupnim iz baze koja je ugrađena u memoriji televozora. Postolje Samsung-a U8550 s tankih 1,2 inča i 7 mm debljine dizajnirano je kako bi se stvorio privid da ceo uređaj stoji samo na ekranu. Ova serija biće dostupna u dimenzijama ekrana od 75, 65, 60, 55 i 50 inča.
„Nastavljajući prošlogodišnje predstavljanje UHD televizora, u 2014. Samsung će biti predvodnik rasta industrije putem značajnih inovacija u kvalitetu UHD slike, revolucionarnog dizaja i ponude za korisnike“, izjavio je gospodin H.S.Kim, izvršni potpredsednik poslovne jedinice displeja u kompaniji Samsung Electronics.