Samsung predstavio nove uređaje

07. 10. 2013 | uredio | hardware

Oct

Iako je Samsung odlučio da već tradicionalno, uoči IFA sajma, predstavi novu generaciju Galaxy Note uređaja, ove godine Note nije bio zvezda večeri.Pažnju mu je odvukao Galaxy Gear, Samsungov pametni sat o kome se spekulisalo poslednjih par meseci. Ovaj uređaj ima 1,63 – inčni Super AMOLED ekran rezolucije 320×320 piksela.

Memorija je 4GB i 512MB RAM – a, a dimenzije ovog sata su 36,8×56,6×11,1 milimetara, težak je 73,8 grama. Ekran nije jedina stvar u koju je ugrađena najnovija tehnologija, kaiš ovog sata ima kameru rezolucije 1,9 megapiksela, ugrađene zvučnike i mikrofon, zbog kojih više nećete morati da vadite svoj telefon iz džepa kako biste obavili telefonski poziv. Tu su i žiroskop, pedometar i brojne Galaxy aplikacije koje su prilagođene za Galaxy Gear.

Samsung_Galaxy_Gear

Sat predstavlja savršeni dodatak Samsung Galaxy Note 3 telefonu, koji je takođe predstavljen na Unpacked događaju, jedanaestoj po redu konferenciji pod tim nazivom.
Osim što je lakši, tanji i većeg ekrana, Galaxy Note 3 donosi zaokret u dizajnu u odnosu na prethodnu generaciju.
Inspiracija, kao i ime ovog uređaja, dolazi do notesa, pa je zbog toga zadnja strana uređaja izrađena od kože.
Novi S pen i novi unapređeni softver podržan je i hardverskim unapređenjem – tu je 5,7 – inčni Full HD Super AMOLED ekran, četvorojezgrani procesor koji radi na 2,3GHz, 3GB RAM memorije, te kamere rezolucije 13 megapiksela i dva megapiksela (prednja kamera).
Note porodica bogatija je i za novi tablet, Galaxy Note 10,1 2014 Edition, a oba uređaja rade sa Galaxy Gear satom. Od starijih modela, Galaxy Gear može se upariti sa Galaxy S3, Galaxy S4 i Galaxy Note 2 modelom.
Svi uređaji predstavljeni u Berlinu biće dostupni u 149 zemalja od 25. septembra, a od oktobra i širom sveta.