Nexus TV je televizija budućnosti

01. 05. 2014 | uredio | software

May

Google nikada ne miruje kada su u pitanju inovacije i poboljšanja usluga. Zanimljivo je videti kako Google zapravo kopira veliku većinu stvari i funkcija od drugih kompanija, a nakon toga postiže bolje rezultate s tim istim produktom sličnih funkcija. Moglo bi se reći da su majstori iz Googlea zapravo dobri finišeri jer savršeno srede u upakovanju proizvoda koji je već neko pre njih ponudio na tržištu.
Novost koja nam dolazi iz Googlea, biti će Android TV. Naime, Google je svoju Google TV ekipu pridružio Android timu, pa možemo uskoro očekivati neki novi zajednički produkt. Najverojatnije će Google postojeći Google TV sistem zameniti s Android TV sustemom. Iz Googlea su poručili kako su zadovoljni Google TV-om koji ima je omogućio stvaranje Chromecast-a, jednog od najpopularniji Googleovih uređaja.
U narednim se mesecima od Google-a očekuje da proširi ponudu koju je za sada moguće koristiti na Chromecast-u. Sada je logovanjem na Google nalog moguće pratiti streaming s Netflix, Hulu Plus i Pandora servisa.

google_tv

Proširenja tih mogućnosti mogao bi nuditi Nexus TV, koji bi se na tržištu trebao pojaviti u prvoj polovici ove godine. Nexus TV će najvjerojatnije biti uređaj temeljen na Android TV-u, a omogućiti će korištenje Google Play-a, praćenje raznih emisija i filmova te igranje igara. Jedini problem na koji bi Google mogao naleteti je ne imitiranje live emisija. Naime, na isti su problem prethodno naleteli Apple i Intel kojima takva usluga nije bila moguća.
Prema raznim izvorima očekuje se da bi Nexus TV trebao biti potomak prethodno spominjanog Chromecast-a. Budući da Google žudi za što kompletnijim ulaskom tehnologije u naš život, vrlo je vjerojatno da će Nexus TV pružati veliku lepezu raznih mogućnosti. Ako će cijeli projekt zaživjeti u stvarnosti, Google bi mogao pokrenuti novi trend koji bi naše TV uređaje pretvorio u pametne uređaje koji bi mogli biti u rangu s stolnim računalima i pametnim telefonima.