Coding Serbia Conference: Ovog oktobra Novi Sad je glavni grad programera

21. 09. 2015 | uredio | software

Sep

Coding Serbia Conference: Ovog oktobra Novi Sad je glavni grad programera.

„Kada kažemo prava, mislimo na to da konferencija nije zatrpana promotivnim sponzorskim sadržajima kao što je to često slučaj. Čak naprotiv, predavanja i radionice su isključivo birane po ukusu i potrebama softveraša sa kojima smo stalno u kontaktu. Sadržaj se svake godine veoma pažljivo bira i naša publika ima priliku da nauči mnogo.“

21

Šta nas očekuje na ovogodišnjoj Coding Serbia konferenciji?

Prethodne dve godine na CS konferenciji bilo je ukupno 45 predavača iz inostranstva i preko 650 učesnika. Ove godine imaćemo 36 predavača iz 15 zemalja (Mike Pearce, Alvaro Videla, Gojko Adžić, Rastko Vukašinović, Holly Cummins, Jasmina Nikolić, Etiene Dalcol, Alex Petrov i drugi, ne manje poznati), 3 track-a, 2 celodnevne radionice i jednu poludnevnu Agile radionicu. Jedna celodnevna radionica je Scala intro a druga će približiti publici Akka, Cassandra i Spark.
Novine u odnosu na prethodne godine su jača Agile scena, Startup Connect i Open Space konferencijski deo.
Učesnici konferencije će po prvi put imati priliku i da se upoznaju sa domaćom startap ekipom i to prvenstveno onom usmerenom na kreiranju alata i proizvoda za programere. Uz nekoliko startapa i njihovih osnivača na konferenciji će biti i predstavnici Startita, pokretača domaće startap i tech zajednice, a učesnici konferencije moći će da dobiju informacije vezane za pokretanje startapa, dobijanje sredstava i ostale detalje koji muče ljude sa idejom.

Što se tiče Open Space kao popularne konferencijeske forme, ona pruža priliku za otvorenu diskusiju i temeljnu grupnu raspravu, gde učesnici sami biraju teme koje ih zanimaju i aktivno učestvuju u razgovoru sa kolegama i predavačima. Kao interaktivna forma Open Space podrazumeva da će pojedinci iz publike predložiti jednu ili više tema na kojima se gradi diskusija vođena stručnim facilitatorom.
Pored vrhunske razmene znanja, publiku čekaju i zabavni sadržaji, druženje u gaming corneru i tradicionalno dobra CS coders party koja se ne propušta ( kao i prethodnih godina, prvog dana konferencije, posle predavanja, organizuje se žurka za sve učesnike, ulaz je slobodan i piće besplatno za sve koji imaju narukvice konferencije).

Kako se prijaviti na ovogodišnju Coding Serbia konferenciju?

Ulaznice se mogu kupiti preko Gigstix.com, klikom na registration na sajtu konferencije ili direktno na Gigstix sajtu. Kao i prethodnih godina, pravna lica mogu platiti ulaznice fakturom a popusti su obezbeđeni za grupne kupovine, članove IT zajednica i studente (detalje vidite na sajtu i blogu konferencije).
Ove godine sponzori i partneri Coding Serbia konferencije su Codecentric, VegaIT, MERA, Scrum Alliance, Eipix, PrPepper, DaFed i Startit.
Detalje možete naći na sajtu na kome je i blog konferencije codingserbia.com ili možete pratiti naš twitter nalog @CodingSerbia , Facebook i Linkedin stranicu.
Zvanični sajt događaja: http://codingserbia.com/