CES 2015.: Ogromna rezolucija na novom Dell XPS 13 laptopu

26. 01. 2015 | uredio | software

Jan

Dell je na ovogodišnjem CES-u predstavio ceo niz novih proizvoda, a najinteresantniji uključuju najmanji 13-inčni laptop na svetu, nove moćne Alienware gaming laptope i poslednji zakrivljeni monitor poznatog proizvođača.

Za poslovne i ostale korisnike, Dell je najavio nove modele iz XPS obitelji laptopova, XPS 13 i XPS 15. Prvi se laptop hvali s činjenicom da se radi o najmanjem 13-inčnom uređaju takve vrste na svetu koji je opremljen s tzv. Infinity displejom bez obruba i pogoni Windows 8.1. Uz petu generaciju Intel Core procesora i SSD tvrdih diskova te baterijom sposobnom ove omalene laptopove pogoniti i do 15 sati, XPS 13 će biti jedan od moćnijih prenosnih računara težine do 1.2 kg.

Dell

I dok će isti u najboljem slučaju dolaziti opremljen s UltraSharp Quad HD+ displejom s 5.7 miliona piksela, 15-inčni XPS 15 će postojati i u verziji s UltraSharp 4K Ultra HD ekranom s više od 8 miliona piksela. Iako u vezi izlaska modela XPS 15 još uvek nema službenih informacija, potvrđeno je da XPS 13 u prodaju sirom sveta kreće 20. januara.

alienware_body

Sledeće su najavljeni Alienware 15 i 17 gaming laptopovi s ekranima dijagonala od isto toliko inča. Kao i ostali Dell modeli, ovi prenosni računari će dolaziti u više konfiguracija, od kojih će najjače nuditi poslednju generaciju Intel Core i7 procesora, Nvidia 980m grafičku karticu te podršku za Alienware Graphics Amplifier koji će po potrebi i povezivanju poboljšavati njihove performanse. Naravno, isti se prodaje odvojeno po ceni od nekih 31500 dinara. Alienware 15 i 17 su napravljeni od bakra, aluminijuma i karbonskih vlakana te su prema Dellovim navodima do 20 posto tanji od svojih prethodnika. Oba modela su u prodaju krenula jučer.