Za nekoliko meseci pojaviće se novi update za iPad?

29. 06. 2013 | uredio | software

Jun

Krajem prošle godine, Apple je predstavio novi iPad mini uporedo sa update-om za iPad liniju, sa mnogim posmatračima koji  veruju da će Apple nastaviti da uporedo ažurira dve linije i ide napred.
Novi izveštaj iz Digitimes-a tvrdi, međutim, da sledeća generacija iPad-a može da se pojavi čak nekoliko meseci pre sledeće verzije iPad minija. Obim proizvodnje nove generacije 9.7 inčnog iPad-a će se povećati u julu i avgustu sa isporukama u trećem kvartalu koja se procenjuje na pet miliona jedinica. U međuvremenu, druga generacija iPad-a, može odložiti obim proizvodnje od septembra do novembra, prema odluci tajvanskog proizvođača u lancu snabdevanja.
Update-om iPad-a se očekuje da vidimo značajan redizajn koji ce biti preuzet od iPad minija i da bude oko 15% tanji i 25 do 33% lakši od postojećih modela.

iPadMini & iPad

Digitimes veruje da  će Apple možda povući pojavljivanje naredne generaciju  iPad mini-ja kako bi time dali više pažnje redizajniranom većem iPad-u ali i zbog problema masovne proizvodnje iPad minija za kojeg se priča da treba da dobije retina displej. Današnje tvrdnje iz Digitimes-a nije nužno da budu nove, ali one omogućuje direktno porećenje između potencijalnih planova Appla za dve linije iPad-a.
Pouzdan KGI Securities analitičar Ming-Chi Kuo je ranije objavio da će tehnički izazovi rado videti vraćanje sledećeg iPad minija iz Apple-ove originalne unutrašnje linije sa predstavljanjem u periodu septembar – novembar, a ne ranije kao što su neki mislili. Digitimes-ova tvrdnja danas pokazuje da bi pojavljivanje trebalo biti na kraju tog roka uvećavajući prodaju tokom sezone praznične kupovine.