Stižu novi Dell računari i tableti

19. 02. 2014 | uredio | hardware

Feb

Kompanija Dell predstavila je nove modele računara iz Inspirion serije 7000, kao i nove Dell Venue 8Pro i Dell Venue 11 Pro tablet uređaje.

Inspirion prenosivi računari serije 7000 donose snažne performanse u kombinaciji s tankim, elegantnim dizajnom, a efikasnost rada je unapređena zahvaljujući četvrtoj generaciji Intel procesora (Core i5 i i7), uz SSD opciju (kod modela Inspirion 15 i Inspirion 17), navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije. Čto se tableta tiče, Dell Venue 8 Pro i Dell Venue 11 Pro tableti su opremljeni Windows 8.1 operativnim sistemom, te imaju mogućnost integracije u postojeće korporativno informatičko okruženje, nudeći potpunu kompatibilnost s postojećim Windows aplikacijama i integracijom Office sistema. Oba Dell Venue Pro tableta bazirana su na Intelovoj tehnologiji. Dell Venue 8 Pro karakteriše HD IPS ekran, HSPA+ opcije i dugo traqjanje baterije, dok Dell Venue 11 Pro spaja fleksibilnost 2-u-1 računara sa sanagom ultrabook-a, udobnošću tastature i skustvom stonog računara.

Dell-Venue-8-Pro

Pored novih proizvoda, predstavnici ove kompanije su predočili poslovne planove za naredni period. „Pre više od tri godine postavili smo cilj da postanemo vodeća kompanija u pružanju IT rešenja za korisnike IT rešenja čirom sveta, podstičući ih da ostvare svoje pune potencijale kreiranjem proizvoda koji im omogućuju da povećaju produktivnost. Dell je danas znatno drugačija kompanija u odnosu na prethodnih nekoliko godina. Vrlo uspešno primenjujemo našu strategiju i potpuno smo usmereni na rast“, izjavila je Filipa Petrović, Marketing Manager za SEE region.
Zoltan Borsy, Distribution Channel Manager Hungary and Adriatic, rekao je da Dell neprestano jača svoju poziciju na tržištu. „Nedavno smo zauzeli prvo mesto u prodaji monitora u svetu, a s novim modelima Inspirion računara i Venue Pro tablet uređaja korisnicima smo ponudili rešenja koja su u potpunosti prilagođena njihovim potrebama“.