Sony upozorava da ne instalirate Windows 10

26. 08. 2015 | uredio | software

Aug

Sony se odrekao svojeg VAIO brenda prenosnog racunara, ali još uvek uviđa potrebu da savetuje svoje korisnike kako bi zadržao kvalitetnu zajednicu i smanjio probleme korisnika. Novo upozorenje koje je stiglo iz Sonnyja, a namenjeno je korisnicima VAIO računara upozorava kako nije pametno instalirati Windows 10 na računare.

sony-logotip

Problem koji je Sony uočio i koji bi mogao stvarati probleme korisnicima VAIO računara jeste to što ne postoje trenutno kvalitetni driveri koji bi mogli pokriti delovanje Windows 10 operativnog sistema. Driveri su trenutno u procesu izrade i predviđanja su kako će se u javnosti pojaviti tokom oktobra ili novembra. Preporuka Sonyja je da do tada pričekate s instaliranjem novog operativnog sistema Microsofta jer biste se mogli naći u škakljivoj situaciji.
Gde tačno nastaje problem Sony nije otkrio, isto tako nije otkriveno koliko je problem težak jer ipak se radi o driverima koji su jedan od sastavnih delova softverske opreme računara. Moguće je da se dešavaju situacije koje onemogućuju rad korisnika što niko svakako ne želi pa je onda takav savet Sonyja dobrodošao. Ali, s druge strane možda je celom problemu posvećeno previše pažnje i možda ti problemi nisu toliko primetni. Teško je prognozirati bilo šta, ali uvereni smo kako će se uskoro javiti neko ko je instalirao Windows 10 na svoj VAIO računar te ćemo imati informacije iz prve ruke. Do tada vredi pričekati s instalacijom Windowsa 10 jer najmanje što želimo je da se pojave neki problemi i onemoguće rad korisničkog računara.