Održan Sophos Security Day – seminar o bezbednosti

16. 09. 2015 | uredio | software

Sep

Kompanija Smart d.o.o. kao regionalni distributer IT sigurnosnih rešenja britanske kompanije Sophos, održala je još jedan Sophos Security Day. Ovaj događaj je bio mesto gde su se susreli svi oni koji su imali da nešto pitaju o mogućnostima rešavanja svakodnevnih sigurnosnih izazova u savremenim poslovnim IT okruženjima, kao i stručnjaci koji su mogli da im daju odgovore zasnovane na najsavremenijim Sophos rešenjima za zaštitu.
Kako danas hakeri pronalaze nove načine da inficiraju računare, preuzmu mobilne uređaje i ukradu poverljive podatke, pokazalo se da održavanje i podizanje bezbednosti na viši nivo predstavlja izuzetno aktuelnu temu, što je ispratilo preko 100 učesnika ovog besplatnog seminara.

220604

Gostujući predavač iz Sophos-a, Joanna Wziatek, predstavila je Next-Gen Enduser zaštitu koja je evoluirala i predstavlja integraciju best-of-breed endpoint, mobile i proizvoda za enkripciju. Od integracije detekcije malicioznog sadržaja u endpoint, do cloud-managed polisa, Sophos je redefinisao šta to znači obezbeđivanje sveobuhvatne enduser zaštite. Next-Generation Enduser Protection ne samo da će sprečiti zlonamerni kod i zlonamerne akcije, nego će i obezbediti detekciju i uklanjanje pretnji širom bezbroj radnih stanica i mobilnih platformi, kao i postavljanjem fokusa na zaštitu podataka. Joanna je takođe predstavila i Sophos Mobile Control koji omogućava sigurnu produktivnost i kolaboraciju mobilnih uređaja neophodnih za poslovanje. Kroz intuitivnu upravljačku konzolu, omogućeno je nadgledanje aplikacija, uređaja i podataka. Sveobuhvatna sigurnost mobilnih uređaja je omogućena kroz unapređen antimalver pa sve do enkriptovanog deljenja poverljivih korporativnih dokumenata. Poslednji u nizu od Sophos rešenja koje je Joanna predstavila, bilo je Sophos SafeGuard Enterprise rešenje kao kompletno rešenje za enkripciju i zaštitu podataka – od računara do kompletnih mreža, poslovanja u oblaku, ujedno zaštite gde god da ste.
Christoph Litzbach, Sophos Pre-Sales Engineer NSG, je svoje izlaganje počeo sa rečenicom: „Postavljanje zaštite je proces i mora obuhvatati različite komponente“. Nakon kratkog pregleda mogućnosti Sophos UTM rešenja, objasnio je prednosti koje donosi ovo rešenje (detekcija i zaštita obezbeđena preko Sophos Labs-a; dual AV skeniranje i fleksibilna realizacija HTTPS deskripcije i skeniranja; kao i automatska email zaštita + enkripcija i zagarantovano upravljanje) mogu da naprave razliku u cilju pomoći klijentima da obezbede svoje okruženje putem upravljanja bez ulaganja velikog napora administratora. Kroz detaljni prikaz UTM mogućnosti, objasnio je na koji način kompanije mogu obezbediti postojeće web bazirane servise kao što su web sajtovi, Outlook Web Access, Outlook, Anywhere i td. i uporedio je funkcionalnosti MS TMG uređaja sa Sophos UTM rešenjem. Christoph je učesnicima predstavio i Sophos planove za blisku budućnost: Galileo & Copernicus – povezan sigurnosni sistem putem kojeg je na iznenađenje svih veoma jednostavno sprečiti, detektovati i odgovoriti na malverske APT i targetirane napade, kao i Galileo Heartbeat – za deljenje sadržaja između Next Generation Endpoint i Next Generation Firewall.
Učesnici su kroz interaktivna predavanja i razgovore sa stručnjacima iz Sophos-a i Smart-a, dobili smernice za najbolju moguću zaštitu za svoje najvažnije resurse u kompanijama.