Microsoft kupio e-mail aplikaciju Acompli

15. 12. 2014 | uredio | software

Dec

Već se neko vreme nagađalo kako će Microsoft napraviti neki iskorak kojim bi po uzoru na Google omogućio korisnicima bolji način korištenja internet poštanskog sandučeta. Danas kada smo obasipani hrpom e-mailova jasno je kako iz svega želimo izvući samo ono najvažnije i ono što nas stvarno interesuje. Google je nedavno pustio u saobraćaj svoj servis Inbox, a Microsoftov odgovor na to je kupovina startupa Acompli.

microsoft-acompli

Acompli je aplikacija koja omogućava savršeno iskustvo korištenja e-sandučića na mobilnim uređajima. Ono što je glavni cilj Acomplija je upravo fokusiranost da nam izdvoji sadržaj koji je nama bitan i da negde u pozadinu stavi poruke koje nam nisu od primarne važnosti. Uz razmeštanje e-pošte, Acompli nudi i vrlo efikasan sistem organiziovanja datoteka poslatih u poruci e-pošte , ali isto tako omogućuje i podešavanje rasporeda sastanaka koje imate kroz dan. Sve to uveliko je pridonelo kvalitetnom razvoju Acomplija jer navedeni trenutno ima sjajne ocene na App Storeu.
Budući da Microsoft žudi za jednom takvom kvalitetnom aplikacijom, kupnja Acomplija činila se kao pravi potez. Ovih dana finalizuje se dogovor oko kupovine, a uskoro bismo trebali videti nove mogućnosti koje će Acompli nuditi pod okriljem Microsofta. Trebalo bi ponajpre doći do sinhronizacije korisničkih naloga s jedne i druge strane čime bi korisnicima bilo omogućeno korištenje bilo mejlova s Microsoftovih naloga ili mejlova s Acompli naloga. Microsoft je veoma zadovoljan kupovinom, a isto su izrazili i iz Acomplija gde su naveli kako će sada njihov razvoj ići još brže te kako će uskoro imati najbolju aplikaciju takve vrste na tržištu.