HTC One

25. 07. 2013 | uredio | hardware

Jul

U velikoj trci za najbolji mobilni telefon HTC nas je ove godine iznenadio modelom One, čiji naziv sugeriše da telefon, jednostavno, ima sve! HTC One nastavlja put koji su zacrtali Sensation i HTC One X, ali unosi i značajne novitete. Neke od njih vidite na prvi pogled: kućište je izrađeno od spektakularno obrađenog aluminijuma, a veliki ekran je „uokviren“ zvučnicima sa gornje i donje strane, što dobija svoj smisao kada telefon okrenete dužom stranom nadole – ne samo da ćete filmove gledati u najvišoj (full HD) rezoluciji koju do skora nisu imali ni veliki televizori, već pri tom uživate u stereo zvuku kakav do sada nismo čuli sa ovako malog uređaja.

htc-one
Visoku ocenu dobija i ekran dijagonale 4,7”, a za tečnu reprodukciju filmova postaraće se četvoro­jezgarni procesor koji radi na 1,7 GHz i pristupa memo­riji od 2 GB. Za smeštanje podataka predviđeno je 32 GB memorije. Kamera ima svega 4 megapiksela? HTC je odustao od trke megapiksela
i povećao tačku, kako bi senzor pokupio više svetlosti i tako napravio bolju fotografiju sa žurke. Manja rezolucija ubrzava obradu fotografija, pa kamera nudi zanimljive ideje kao što je Zoe, mogućnost da ne snimite samo tekuću scenu, već i nekoliko sekundi pre i posle nje. Kasnije birate najbolju sliku a možete i da kombinujete nekoliko njih, u cilju da sklopite jednu na kojoj su svi dobro ispali.
Uz najnoviji Android 4.2.2, HTC dodaje i novi Sense v5 koji možda nije našminkan kao prethodne verzije HTC­ovog korisničkog interfejsa, ali je
zato elegantniji, čistiji i brži. Sve je ujedinjeno u novi Blink Feed, agregator sadržaja u kome gledate sve što vas zanima, uz brzo skrolovanje i praćenje linkova. Pomenimo i IR transmiter ugrađen u taster za uključivanje telefona ­ HTC One može direktno da komunicira sa svakim modernim televizorom. HTC već nekoliko godina nudi tržištu izuzetne telefone kojima je teško naći manu, a HTC One je dokaz da ostaju na pravom putu. Ako ste kupac visokih zahteva i želite više od telefona, HTC One je kandidat koga treba pažljivo razmotriti.