Roccat Kave

28. 01. 2015 | uredio | hardware

Jan

Atraktivne gamerske slušalice koje ća vam omogućiti poseban doživljaj u omiljenim igrama

Roccat je firma poznata više-manje po svojim miševima koji su oduvek izgledali „robotski“, odnosno ispred svojeg vremena. Jedni su od prvih koji su praktikovali utege u miševima kako bi igračima pružili vrlo zanimljivu i fleksibilnu mogućnost promene mase uređaja i precizne prilagodbe za svaki uslov zasebno. Ovoga puta pozabavili smo se headsetom iz njihove ponude, a radi se o modelu Kave.

Roccat-Kave

Igranje u novoj dimenziji

Ovaj headset je napravljen za uživanje u bilo kakvom gamingu. Njegov 5.1 sistem ozvučenja daje poseban ugođaj u bilo kojoj igri nevezano za žanr. Isprobali smo ga na više igara, na filmovima, na muzici. Na svakom od spomenutih je ugodno iznenadio, no moramo spomenuti prioritetne skupine gde ćete zapravo osetiti pravi dojam šta ste u stvari kupili. Osim za horor naslove (Last of us, Amnesia, itd.) odlično se uklapa na FPS multiplayer naslove. S obzirom da imate 5.1 sistem, tačno možete čuti od kuda vam neprijatelj dolazi i koliko je blizu, bilo da hoda, trči ili puca, tačno znate. Celokupni dojam podiže i sistem vibracije koji će odigrati svoju ulogu u onim najnapetijim momentima, te vas nekada naterati da iskočite iz vlastite kože (svakako probajte Amnesiu, upozorenje za ljude sa srčanim problemima).

Za sve prilike

Kao što smo već napomenuli, headset smo testirali na više različite multimedije, dakle nije samo za igre već i za mnogo drugih stvari. Ono što bi naveli kao minus ovde je potreba za 5.1 zvučnom karticom. Ok, danas to i nije neki problem da se nabavi, no mnogi poseduju jednostavne audio kartice koje imaju klasične inpute za mic, slušalice i zvučnike. Ako želite potpuno iskustvo 5.1 sustema, morate imati zvučnu u koju ćete moći spojiti sva četiri 3.55mm jacka. Jasno, nije nužno da headset spajate isključivo na računar. Ukoliko imate na TV prijemniku ili kućnom bioskopu takve priključke, stvar će uredno funkcionisati. Postoje 5.1 headsetovi koji su isključivo preko USBa ili dual USB priključka. Ove zahtevaju nešto stariju varijantu, no analogni zvuk u praksi nekada puno bolje i stvarnije zvuči nego digitalni.
Ovaj headset zapravo preporučujemo apsolutno svim igračima koji žele podignuti dojam gaming iskustva. Nije namenjeno samo profesionalnim gamerima, jer se ipak radi o nekom ugođaju, što zapravo i ne mora na kraju biti razlog ishoda pobede ili poraza u takmicenju. Preporuka svima koji vole uživati u dobrom zvuku!